KIESZONKI Z PARÓWKĄ W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Nie ma chyba dzieci, które nie lubią parówek. Dlatego dziś prosty przepis na parówki w cieście francuskim.

 

 

 

sakiewki-z-ciasta-francuskiego.jpg (390×240)

Składniki:

– Wasze ulubione parówki (najlepsze będą krótkie Paryżanki) – 1 opakowanie,
– arkusz ciasta francuskiego,
– ser żółty w plastrach

– opcjonalnie możecie dodać inne ulubione składniki np. paprykę lub pomidorki
– ketchup lub inny ulubiony sos.

Wykonanie:

Ciasto francuskie kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie układamy je w cieście z innymi składnikami, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z ketchupem lub innym sosem.

Smacznego!